pondělí 9. května 2016

Braunsberg 2016



O víkendu se konala naše druhá nejbližší eurocontestová a worldcupová soutěž. Hora Braunsberg leží v ohbí Dunaje naproti Děvínu, na dohled od Bratislavy a za dobrého počasí i Vídně. Je to snadno dosažitelné místo pro všechny rakousko-uherské piloty a tak se první a největší bitka strhla už při registraci, kdy 55 míst nestačilo. Když vychladlé hlavy zaplatily, zbyla ještě dvě místa a nakonec předpověď neodradila pouhých 32 skalních nadšenců. Až do čtvrtka se dalo trénovat v silném SZ větru, aby pak v pátek bylo možné volně létat v termice, pořadatel se ani nesnažil začít soutěžní lety. V sobotu svitla naděje a během slunečného dne se odlétalo téměř jedno kolo, pro někoho hrůzy, pro někoho štěstí.
Výsledky ale byly anulovány a další pokus o soutěž proběhl v neděli, kdy se dopoledne podařilo odskákat jedno kolo a během druhého, kdy bylo víc oprav než platných výsledků, byla soutěž ukončena potleskem pořadatelům, bez vyhlašování výsledků. Z našich vytrvalců si tři slunné dny na kopci užili Radek Plch a Míra Trsek, oba ovšem měli i jiné důvody vážit cestu.
                Ačkoliv se pořadatel Hannes snažil, zabezpečení včetně ToiToi budek, zábrany proti davu diváků, ozvučení depa, WiFi síť s výsledky, reflexní vesty s čísly a spousta drobností, tak stejně větru poručit nelze a dnešní předpovědi počasí jsou na několik dní neúprosně přesné.  Nezbývá než doufat, že příště bude líp.
RK

P.S. ...kdo zůstal doma, zalétal si o víkendu každý den ;-)
Kdo má dobré oči, výsledek si najde.
No comment





Ani zapraporované vrtule nevěděly odkud vlastně  fouká


Žádné komentáře:

Okomentovat